dewetron-orb-white

Kalibratie, Verhuur & Support

Naast producten leveren wij ook diverse diensten, zoals kalibratie van uw meetapparatuur, verhuur van meetsystemen, opleiding en support bij u ter plaatse.

 

Neem contact op

 

Kalibratie

Kalibratie

Waarom?
Betrouwbaarheid en herleidbaarheid zijn twee belangrijke punten bij het gebruik van uw meetinstrumenten, want op basis van de meetresultaten worden conclusies getrokken die vergaande consequenties kunnen hebben. Door de units regelmatig te laten kalibreren heeft u zekerheid en verhoogt u de algehele accuraatheid van de meetinstrumenten; een eventuele afwijking kan preventief of correctief worden gejusteerd. Het meetrapport, herleidbaar naar (inter)nationale standaarden, is voorzien van de meetwaarden.

Dewetron Benelux!
Wij zijn uw juiste partner voor een herleidbare kalibratie van uw meetsystemen. Op onze locatie in Breda beschikken wij over geavanceerde apparatuur, aangevuld met speciale hardware tools van de fabrikanten om dit adequaat uit te kunnen voeren. Voor ISO-17025 gecrediteerde kalibraties werken wij samen met het DEWETRON lab in Oostenrijk en andere internationale partners.

De juiste kalibratieapparatuur is essentieel, maar ook onze vakkennis en praktische ervaring met de systemen zijn belangrijk voor goed onderhoud. Wij vertegenwoordigen DEWETRON, DEWESoft en Graphtec al sinds 20 jaar en kunnen bouwen op een grote dosis ervaring.

 Hoe gaan we voor u te werk?
Wij weten natuurlijk precies hoe onze systemen optimaal behoren te werken en zijn daarom de aangewezen partij voor het uitvoeren van uitgebreide, functionele testen om eventuele onregelmatigheden aan het licht te brengen.

  1. Voordat we beginnen wordt het systeem visueel geïnspecteerd en daarna functioneel getest
  2. Het reinigen van de buiten- en binnenzijde van het systeem
  3. Controle van drivers, firmware, software versies, BIOS instellingen
  4. Herleidbare kalibratie volgens de instructies van de fabrikant
  5. Duurtest met functionele proeven zoals: data schrijven/lezen, printkwaliteit e.d.
  6. Rapportage in PDF formaat (op verzoek uitgeprint)

Ook de logistiek kunnen wij u uit handen nemen. Een koerier haalt de unit bij u op (verpakken is niet nodig) en zorgt voor veilig vervoer van uw kostbare apparatuur.

Wij kalibreren onze instrumenten voor onder andere:

Philips Healthcare, TNO, RWE Generation (voorheen Essent), Uniper (voorheen E.ON) Power Generation, Nuon Power Generation, ABB, ESA-ESTEC, Philips Lighting, Defensie KCW&M, Koninklijke Marine, ENGIE, Liandon Alliander, Movares, Océ, Strukton, Tata Steel etc.

Daarnaast voor grote internationale firma’s zoals Pilatus Aircraft, Schaeffler, Bosch, NSK, IFT, Faurndau, Delphi enz.

Voor meer informatie of voor een offerte voor het kalibreren van uw meetsystemen kunt u contact opnemen.

Neem contact op

Verhuur

Wanneer huren?

Storingen en ad hoc opdrachten zijn helaas niet te voorspellen, waardoor het kan gebeuren dat er plots niet voldoende meetcapaciteit beschikbaar is. Maar ook wanneer het gaat om een eenmalige meting is huren de juiste oplossing voor u. Dewetron Benelux is geen verhuurfirma, maar wij zien het (tijdelijk) verhuren van meetapparatuur als extra service aan onze klanten. Het te huren systeem wordt gekalibreerd, snel geleverd en onderhouden door Dewetron Benelux. Wanneer u de unit komt afhalen lichten wij uiteraard de werking graag toe en kunnen wij u nog voorzien van tips.

Efficiënt huren!

Wanneer u weinig of geen praktische ervaring heeft met een te huren systeem, bent u elders wellicht verplicht langer te huren om het systeem te leren kennen. Dit kost niet alleen meer geld, maar ook kostbare tijd. Op onze locatie in Breda bieden wij u de mogelijkheid van een korte instructie in het vergaren en visualiseren van meetgegevens.

Support

Dewetron Benelux kan op verschillende vlakken support leveren voor uw systemen.

Support

Technische vragen
Voor technische vragen over het gebruik van uw recorder/meetsysteem kunt u terugvallen op onze jarenlange hands-on ervaring met de aan u geleverde instrumentatie. Indien nodig kunnen wij met u meekijken door gebruik te maken van het programma TeamViewer. Contact: support@dewetron.nl

On site support
Een belangrijke meting voor de boeg? Wij kunnen u helpen met de professionele ondersteuning van een applicatie engineer voor uw testopstelling, tijdens meettesten en om uw meetgegevens te visualiseren.

Opleiding
Wellicht behoefte aan meer kennis over het systeem? Door te investeren in een korte- of wat uitgebreidere instructie bij ons op kantoor in Breda of bij u ter plaatse bespaart u uiteindelijk kostbare tijd, verloopt het meten efficiënter en is de kans op meetfouten aanzienlijk kleiner.

Downloads
Momenteel zijn er op onze site geen downloads beschikbaar, maar voor verdere informatie kunt u terugvallen op de sites van onze toeleveranciers.

DEWETRON (registratie vereist)

DEWESoft (bij registratie is er meer content beschikbaar)

Graphtec

Als u geen toegang heeft bestaat ook de mogelijkheid om via WeTransfer de gewenste files te ontvangen.

RMA
Voor upgrade/service aan uw systeem kunt u een RMA-nummer aanvragen door een e-mail te sturen aan support@dewetron.nl met daarin de vermelding van instrument, serienummer en probleem/wensen.