dewetron-orb-white

Sensoren & Componenten

Geen meetsysteem is compleet zonder sensoren. Thermokoppels, versnellingsopnemers, stroomtangen, GPS sensoren etc. Maar ook een camera is een sensor. Met de juiste meetsnoeren wordt alles correct en veilig aangesloten.  Wij leveren merken zoals: Dytran, MMF, Multi-Contact, Chauvin Arnoux, DEWETRON en DEWESoft. In het kader van ‘one-stop-shopping’ kunnen we ook het systeem compleet maken met sensoren van andere leveranciers.

Neem contact op

Sensoren & Componenten

Versnellingssensoren

Dytran (USA) is een toonaangevende fabrikant van versnellingssensoren. De oprichter van Dytran stond begin jaren 60 aan de wieg van de eerste sensoren. Er is een groot assortiment van IEPE (constant current) en CHARGE (lading) sensoren voor versnelling, schok en kracht. Enkele specifieke, lees bijzondere, sensoren:

  • 3133A1: ‘s werelds kleinste 10 mV/g triaxiale sensor (0,8 gram)
  • 3224A1: ‘s werelds kleinste 10 mV/g teardrop sensor (0,2 gram)
  • 3225F1: populaire teardrop sensor
  • 3316M3: ‘s werelds kleinste versnellingssensor bestand tegen 530°C (650 °C piek) (5 gram)
  • 3273 en 3263 serie: triaxiale versnellingsopnemers voor modaal testen
  • 3023 en 3313 serie: voor NVH (Noise, Vibration, and Harshness) testen aan motoren
  • 3093M27: geïsoleerde versie tot 165°C met TEDS voor NVH testen aan motoren
  • DC response versnellingsopnemers met directe analoge uitgang
  • 4401A VibraCorder: compacte triaxiale logger met gunstige prijs/prestatie verhouding

sensoren_dytran

sensoren1

Camera

De ultieme sensor: “meten is weten, zien is geloven”. Door videobeelden toe te voegen aan uw meetdata kunnen sensordata beter geïnterpreteerd worden. De toepassingen zijn legio, dus ook geschikt voor uw applicaties. In DEWESoft en OXYGEN worden diverse cameratypes ondersteund, van een eenvoudige webcam tot gesynchroniseerde high-speed Phantom camera’s met 100.000 frames per seconde. Voor veel applicaties is echter een FireWire of LAN camera met 70 tot een paar honderd frames ruim voldoende. Denk ook aan bijvoorbeeld FLIR infrarood camera’s voor warmtebeeld registratie.

sensoren_camera1
sensoren_camera2

Stroomtang & Shunt

Voor allround metingen zijn er ‘wasknijper’ stroomtangen en de standaard flexibele Rogowski stroomlussen. De Engelse firma PEM (www.pemuk.com ) heeft Rogowski’s met bandbreedte, vanaf bijna DC tot MHz, voor speciale applicaties. Nauwkeurige vermogensmetingen vereisen shunts, breedbandige hall-effect stroomtangen of precisie stroomspoelen tot 800 kHz met Zero-Flux technologie.

GPS

Standaard GPS ontvangers (1 Hz) zijn prima voor positiebepaling. De VGPS units van DEWETRON hebben een 20 Hz of 100 Hz receiver en ondersteuning van differentiaal GPS en RTK-bakens. Gebruikt door TopGear voor het testen van de Bugatti Vyron, maar natuurlijk ook geschikt voor uw voertuigtesten!

sensoren_gps1

DynaLabs Shakers & MEMS

Compacte shakers van 20 N (met ingebouwde versterker) tot 1 kN voor diverse toepassingen. Daarnaast heeft DynaLabs ook triaxiale MEMS sensoren. Voor meer info:  http://www.dynalabs.com.tr/

Wat hebben we nog meer?

We hebben uiteraard nog meer sensoren zoals de Xsens MTi Motion Trackers voor 3D registratie, Tacho’s en Tape Speed Sensoren etc. Daarnaast zijn we ook uw partner voor het compleet maken van uw meetsysteem met professionele aansluitsnoeren van het merk Multi-Contact Stäubli.