dewetron-orb-white

Energie & Power Analyse

Power Analyse is een ruim begrip. Dewetron Benelux levert diverse soorten analyzers onderverdeeld in verschillende categorieën, elk met hun eigen, specifieke taak.

Power Analyzer: voor een exacte energie- en power-analyse is een betrouwbare en nauwkeurige data acquisitie, evenals een snelle berekening van parameters met een extreem hoge nauwkeurigheid vereist. Dit niet alleen bij 50/60Hz netwerken maar ook bij metingen aan inverters, waarbij de grondfrequentie variabel is van enkele hertz tot een aantal kilohertz. Daarbij komen nog de harmonischen, de hogere- en ultrahoge harmonischen zodat een meetsnelheid van 1 tot 10Mhz per kanaal noodzakelijk is. Het meten van een groot aantal kanalen is mogelijk zodat gelijktijdig het NET/GENERATOR en INVERTER gemeten kan worden tijdens een synchronisatietest of efficiencytest. Extra ingangen kunnen ook bestaan uit RPM/encoders en sensor-/stuursignalen.

Power Quality Analyzer ook wel Energie- en Netkwaliteit analyzer: deze meet volgens de EN-50160 norm, zodat meetresultaten onderling vergelijkbaar zijn. Dergelijke systemen worden permanent ingebouwd of ergens voor een week geïnstalleerd. Onze Power Quality Analyzers hebben uiteraard extra opties, zoals het meten van de nul-leider, rapportage van 95% en de 100% waarden en de mogelijkheid om vrijwel elke parameter in een recorderscherm weer te geven.

Power Logger: met een zelf instelbare interval wordt de RMS spanning/stroom gelogd om de trend zichtbaar te maken. Natuurlijk voldoen onze loggers aan diverse CAT veiligheidsklasses. Sommige loggers hebben ook een transient geheugen met trigger mogelijkheid, voor het ‘vangen’ van snelle verschijnselen.

Power Fault Recorder ook wel Event Recorder: deze kan gezien worden als een veelkanaals, vaste opstelling van de power-logger. Aangevuld met zelf configureerbare displays en mathematische functies. Data wordt continu gemonitord maar bij een (zelf instelbaar) event aan hoge snelheid opgeslagen.

Naast de direct bruikbare applicatie Oxygen kunnen ook eigen applicaties ontwikkeld worden onder LabView™ (drivers of framework).
Of programmeer op de TRION SDK voor DEWE2/TRION systemen in C, C++, C#, Visual Basic, Python of Java.